TIA Portal V17

Süreçlerin birlikte sorunsuz ve kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için iş akışlarının uygun şekilde standartlaştırılması koşuluyla, iş adımlarının paralelleştirilmesi mühendislik verimliliğini önemli ölçüde artırabilir.

TIA Portal, İş akışlarında süreklilik yaratacak ve standardizasyonu sağlayacak bir ürün. TIA Portal, kullanıcılara sürekli bir mühendislik iş akışı sağlar ve kullanıcının programları için test edilmiş modülleri depolayan TIA Portal kitaplıkları aracılığıyla otomasyonun uçtan uca standardizasyonunu sunar. TIA Portal, geliştiricilerin otomasyon projelerinde koordineli bir ekip olarak çalıştığı sürekli entegrasyon modeline dayalı tam entegre mühendislik iş akışlarına da olanak tanır.

Yüksek verimlilik sağlayan TIA Portal V17’ye grafik yapılandırma için iki yeni kontrol programı düzenleyicisi eklendi. Simatic S7-1500 için CFC Editörü, fonksiyon bloklarını sürekli fonksiyon şeması (CFC) olarak birbirine bağlamak için kullanılabilir ve bu nedenle bir sinyal akış diyagramını kolayca konfigüre edebilir.

Bu, diğer projelerde halihazırda CFC’leri kullanan ve artık TIA Portal’da da tanıdık program yapısı kullanabilen kullanıcılar için özellikle değerlidir . Geliştiriciler ayrıca Simatic S7-1500 ve S7-1200 için CEM Editor’deki hazır mantık modüllerini basitçe birbirine bağlayarak neden-sonuç matrisi (CEM) olarak işlevler oluşturabilir.

Geliştiriciler bir matris kullanarak modüller arasındaki bağımlılıkları neden ve sonuç ilkesine göre yapılandırabilir. Bu tür bir konfigürasyon, grafiksel kullanıcı arayüzü sayesinde özellikle basittir. Modüller arasındaki ilişkiler bir bakışta görüntülendiğinden, makine durumları arasındaki mantıksal bağlantılarda sorun giderme için de çok kullanışlıdır.

TIA Portal V17 Özellikleri ve Avantajları

Kullanıcılara şu anda 21 gün boyunca TIA Portal’ın tüm işlevlerini ücretsiz deneyimleyebilecekleri bulut sistemi üzerinde bir kullanım sağlanmış durumda. TIA Portal için abonelik lisanslama modelleri hem bulut üzerinde hem de yerel kurulumla mevcut olacaktır. Otomasyon projelerinde daha da esnek kullanım için TIA Portal Cloud, ticari kullanıma yönelik bir abonelik modeli olarak ilk kez TIA Portal V17 ile sunulacak. TIA Portal V17’nin özelliklerine göz atalım.

  • Daha esnek kütüphane konseptleri ile standardizasyon
  • Proje sunucusu ve çok kullanıcılı projeler üzerinde ortak çalışma
  • TIA Portal Test Suite ile artan yazılım kalitesi
  • Kullanıcı yönetimi için yeni fonksiyonlar
  • OPC UA Alarmlar ve Koşullar ile merkezi raporlama ve teşhis konseptleri
  • Unified View ile basit web tabanlı görselleştirme çözümleri oluşturma

TIA Portal ile Simülasyon ve Sanal Devreye Alma

Makinelerin ve tesislerin sanal olarak devreye alınması, gerçek olarak deveye alınmasından önce; olası sorunların tespit edilmesi önüne geçilmesi yönünden tedbir alınmasını sağlayacağı için, zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olur. Dijital ikiz sayesinde, makine ve tesis davranışları simüle edilerek, makine veya tesisin tüm süreç döngüsü görülebilir, bu sayede müşteri kazanımı veya sanal showroom için gerçekçi bir model oluşturulabilir.

Üretim makineleri geliştirilirken, tasarım ve mühendislik süreçlerini paralel hale getirmek ve bunları dijital bir geliştirme ortamında önceden test etmek için otomasyon, elektrik ve mekanik sistemlerin simülasyonu kullanılabilir. Fiziksel devreye almadan önce tüm üretim hatlarını doğrulamak için ilgili bir model de kullanılabilir. Tek tek bileşenleri koordine etmek için zaman alıcı süreci ortadan kaldırarak, hat daha hızlı devreye alınabilir.

Dijital ikiz, lojistik ve malzeme akışlarını haritalamak için de kullanılabilir: Örneğin, konveyör hatlarını tasarlamak ve konveyör teknolojisi için en uygun işletim parametrelerini belirlemek için kullanılabilir.  Simülasyon ayrıca, çalışan makinelerin ve tesislerin üretkenliğini artırmaya yardımcı olur. Motorların ve diğer bileşenlerin gelişmiş performans için yeterli rezerv içerip içermediğini, daha yüksek bir yükün titreşime neden olup olmayacağını ve otomasyon tepki sürelerinin yeterli olup olmadığını belirlemek için bir model kullanılabilir.

Koordineli modelleme araçları, portföyü ve güçlü otomasyon donanımı, tüm bu uygulamaların temelidir. Kullanıcılar, sanal PLC’den, mekatronik ve mekanik bileşenlerin modellenmesinden fiziksel parametrelerin modellenmesine yönelik çözümlere kadar, TIA Portal projelerindeki ihtiyaçlarını karşılamak için; dijital ikiz ile geliştirme yapabilir ve süreçlerini optimize edebilirler.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here